Arrro

Европска унија је преко ЕУ ПРО Плус програма обезбедила више од 9,6 милиона евра за реализацију 18 пројеката који ће допринети бољем животу становништа у 30 локалних самоуправа, које су претходно развиле територијалне стратегије. Ови пројекти ће активирати потенцијале и ресурсе 11 територија, помоћи у решавању заједничких проблема и промовисати заједнички рад већих градова и мањих општина, уз активно учешће цивилног и пословног сектора и локалних заједница.

Амбасадор Европске уније у Србији, Емануеле Жиофре и министарка за европске интеграције Тања Мишчевић уручили су 27.08.2024. године у Београду сертификате локалним самоуправама и регионалним развојним агенцијама које ће водити спровођење ових пројеката.

Међу подржаним пројектима је је и пројекат Агенције за регионални развој Расинског округа “Реконструкција средњевековног града у Крушевцу”, који реализује Агенција за регионални развој Расинског округа, а у партнерству са градом Крушевцем и УГ Евроконтакт .

У оквиру пројекта радиће се на изради пројектно-техничке документације на основу које ће моћи да се покрене реконструкција Лазаревог града, чији ће обим и садржај одредити Републички завод за заштиту споменика културе Београд, у складу са законским овлашћењима.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *