Arrro

Расписан је Јавни позив за спровођење бесплатне услуге менторинга за почетнике, зрела предузећа и задруге објављен у складу са Програмом стандардизованог сета услуга за микро, мала и средња предузећа и предузетнике у 2023. годиниМинистарства привреде, који се реализује преко Развојне агенције Србије и акредитованих регионалних развојних агенција.

 

Менторинг је бесплатна услуга  којом се пружа свеобухватна подршка корисницима кроз индивидуални приступ.  Процес менторинга одвија се по методологији Развојне агенције Србије (РАС), развијеној у сарадњи са Јапанском агенцијом за међународну сарадњу (ЈИЦА). Менторство помаже власнику или директору предузећа да препозна кључну тачку потенцијала свог пословања, а корисник уз помоћ менторинга развија и спроводи акциони план који има за циљ побољшање пословних резултата.

Ментори имају професионално искуство у раду са малим и средњим предузећима, долазе из 17 акредитованих регионалних развојних агенција и сертификовани су од стране Развојне агенције Србије, а у сарадњи са Јапанском агенцијом за међународну сарадњу.

До сада је бесплатну услугу менторинга у Србији користило преко 4.500 корисника.

Јавни позив је отворен до 6. октобра 2023.

Заинтересовани кандидати подносе пријаве у три категорије:

×          Новоосновани привредни субјекти – не старији од 3 године од дана објављивања Јавног позива;

×          Постојећи привредни субјекти – регистровани пре септембра 2020. године;

×          Задруге.

Јавни позив, Упутство и обрасци за пријаву доступни су на сајту РАС, www.ras.gov.rs,, као и на интернет  странама акредитованих развојних агенција и у штампаном облику у АРРА.

За детаљније информације можете се обратити РАС на електронску адресу: mentoringssu2023@ras.gov.rs или акредитванј развојној Агенцији у Крушевцу.

Документацију можете преузети овде:

javni-poziv-mentoring-ssu-2023-final

obrazac-1-prijava-5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *