You are currently viewing Јавни позив за доделу бесповратних средстава у оквиру Програма подршке малим предузећима за набавку нове опреме у 2022. години

Јавни позив за доделу бесповратних средстава у оквиру Програма подршке малим предузећима за набавку нове опреме у 2022. години

Агенција за регионални развој Расинско округа реализовала је у петак 17.06. 2022. године у просторијама Бизнис инкубаотора у Крушевцу промоцију Програма подршке малим предузећима за набавку опреме у 2022. години.

Програм спроводе Министарство привреде, Развојна агенција Србије и изабране банке и лизинг куће, а подршку у имплементацији програма пружају акредитоване регионалне развојне агенције.

Представници АРРРО  су  позвали  привреднике из Расинског округа да, због великог интересовања за овај Програм буду ефикасни и да што пре припреме документацију и предају пословним банкама и лизинг компанијама које су овлашћене за реализацију програма.  Програм је отворен до утрошка средстава , најкасније до краја текуће године.

На догађају је детаљнопредстављен Програм подршке малим предузећима за набавку опреме који подразумева комбинацију бесповратних средстава (до 25% нето вредности опреме), сопственог учешћа компаније (до 5% нето вредности опреме) и повољног кредита код изабраних пословних банака и лизинг кућа (до 70% нето вредности опреме).

Било је присутно више од 20 привредника из целог округа. У циљу што боље информисаности привредника на промоцији су били присутни позвани представници финансијских кућа које реализују програм: Национална штедионица, Банка Интеза, Ерсте банка , ОТП банка.

Догађај је протекао успешно и био је медијски пропраћен.