You are currently viewing Фондација Ана и Владе Дивац представила је у Врању резултате рада 9 локалних фондова за развој пољопривреде

Фондација Ана и Владе Дивац представила је у Врању резултате рада 9 локалних фондова за развој пољопривреде

Подршка је омогућена кроз пројекат „Локални фондови за развој пољопривреде“ који Фондација спроводи кроз USAID пројекта за конкурентну привреду.

До сада је формирано 9 локалних фондова за развој пољопривреде, укупне вредности 30 милиона динара. Од 2020. године подржано је преко 100 корисника, који су на овај начин набављали разну прикључну механизацију, пластенике, системе за заливање, садни материјал и друго што је било потребно да унапреде своје газдинство и на тај начин обезбеде себи и својој породици боље услове живота.

Локални фондови реализују се заједничким улагањима Фондације Ана и Владе Дивац и локалних самоуправа, а уз сарадњу са Регионалним развојним агенцијама Расинског, Пчињског, и Браничевског округа и Регионалним развојним агенцијама Златибор и Југ.

Поред општине Брус, фондови су активни у Ужицу и Врању, као и општинама Пријелпоље, Ражањ, Сврљиг, Чајетина, Велико Градиште и Димитровград.

Агенција за регионални развој Расинског округа је у партенрству са Фондацијом Ана и Владе Дивац формирала 3 „revolving“ фонда у општини Сврљиг, Ражањ и Димитровград, а у плану је покретање нових фондова на територији Нишава Топлица, Пирот у сарадњи са другим заинтересованим локалним самоуправама.