You are currently viewing У организацији Агенције за регионални развој Расинског округа , одржан састанак на тему „Локалне акционе групе-подршка руралном развју“.

У организацији Агенције за регионални развој Расинског округа , одржан састанак на тему „Локалне акционе групе-подршка руралном развју“.

У складу са реализицијом пројекта „Трансфер знања и искуства за бољи приступ фондовима ЕУ“ који АРРРО спроводи уз подршку Развојне Агенције Србије, организован је радни састанак у Научно технолошком парку Чачак, у понедељак 07. Јуна 2021. године.
Тема састанка је била „Локалне акционе групе-подршка руралном развју“.

 

Присутне, испред Града Чачка, су поздравили Мирко Пешић, директор Научно технолошког парка Чачак, Иван Глишић, члан Градског већа за област пољопривреде и развој села, Милан Бојовић, помоћник Градоначелника за област месне самоуправе и инфраструктуре, Мирослав Петковић, помоћник Градоначелника за област друштвених делатности.
Привредне потенцијале Града Чачка и могућности потенцијалне сарадње представили су Владимир Крстић, председник Скупштине „Форума привредника Чачка“, Милић Поповић, председник Скупштине „Уније Чачак 2000“, сувласник „Интерфоод 60“ доо.

Испред гостију присутнима су се обратили Марко Кнежевић, помоћник Градоначелнице за пољопривреду, водопривреду и шумарство и Стефан Рибаћ, директор Агенције за регионални развој Расинског округа и иницјатор поменутог састанка.

О подршци развоју руралног подручја говорили су Недељко Радуловић, менаџер ЛАГ-а „Чачак-Горњи Милановац“, Душан Ивановић, менаџер ЛАГ-а „Драгачево-Јелица-Западна Морава“ и Дејан Илић, локалоно.орг
Састанку су присуствовали сви представници ЈЛС из Расинског округа, Туристичких организација, удружења,привредника и других релевантних чиниоца са територије округа.
Присутни су током састанка имали прилике да се детаљније упознају са искуствима формираних лагова: Чачак- Горњи Миланиовац и Драгачево-Јелица- Западна Морава. Такође су подељена искуства о функционисању ЛАГ-ова у земљама у окружењу, са фокусом на Словенију. Објашњени су кораци у формирању ЛАГ-а, изазови са којима су се суочавали као и тренутним резултатима рада као и плановима за даље функционисање.
Састанак је успешно реализован и договорени су наредни кораци у остваривању још веће међ

 

усобне сарадње, а све у циљу свеопштег развоја.