You are currently viewing Почетна конференција пројекта „Укључи се и унапреди локалну заједницу“

Почетна конференција пројекта „Укључи се и унапреди локалну заједницу“

Дана 08.03.2021. године, у просторијама Градске управе одржана је почетна конференција пројекта „Укључи се и унапреди локалну заједницу“ који реализује Савет за родну равноправност града Крушевца у партнерству са Агенцијом за регионалнии развој Расинског округа уз финансијску подршку SWISS PRO .
Присутне је поздравила градоначелница Јасмина Палуровић.Она је истакла да је анализирано учешће жена у претходном периоду, што се тиче доношења одлука на нивоу локалне самоуправе у Скупштини града, извршним органима и месним заједницама. У овој области постигнут је значајан напредак, али учешће жена у месним заједницама још увек није на задовољавајућем нивоу.


Председница Савета за родну равноправност града Крушевца, Анка Лисинац Митровић говорила је о циљевима програми и истакла ће реализација овог пројекта омогућити да се грађанке ближе упознају са надлежностима, организацијом и начином функцонисања и другим видовима укључивања грађана у процес доношења одлука на нивоу месне самоуправе.

Испред донатора Програм Сwисс ПРО и канцеларије УНОПС с Србији, присутнима се обратила Маида Јусуфовић која је напоменула да кроз Програм SWISS PRO Влада Републике Швајцарке подржава развој 99 градова и општина у Републици Србији.Истакла је да је пројект који спроводи Град Крушевац један од 28 пројеката које је подржано кроз позив „Да равноправнност постане стварност“.


Присутне је поздравио и Горан Милић, Шеф службе месних заједница који је представио активности о информисању жена у месним заједницама и представио брошуру о месним заједницама која је израђена у оквиру овог пројекта.Брошуру можете преузети на линку.

Катарина Крстановић из Агенције за регионални развој Расинског округа истакла је значај обука које ће бити реализоване за минимум 30 полазница а у циљу њиховог економског оснаживања, који је и један од циљева пројекта.


Конференцији су приствовале народне посланице др Драгана Баришић и Невена Ђурић и преко видео линка, посланик Зоран Томић, заменик градоначелника Александар Јовановић, председник Скупштине града Предраг Вукићевић, као и помоћници градоначелнице,директор АРРРО Стефан Рибаћ, чланови Савета.Конференција се пратила и путем видео линка.

 

Пројекат „Укључи се и унапреди локалну заједницу“ реализује се у оквиру програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – SWISS PRO“ који подржава Влада Швајцарске у сарадњи са Владом Србије, а спроводи канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у партнерству са Сталном конференциојом градова и општина.

swiss pro