You are currently viewing Početna konferencija projekta „Uključi se i unapredi lokalnu zajednicu“

Početna konferencija projekta „Uključi se i unapredi lokalnu zajednicu“

Savet za rodnu ravnopravnost grada Kruševca u partnerstvu sa Agencijom za regionalni razvoj Rasinskog okruga , u periodu od februara do avgusta meseca 2021.godine realizuje projekat „Uključi se i unapredi lokalnu zajednicu“ uz podršku programa SWISS PRO.

Cilj projekta je povećanje učešća žena u organima mesnih zajednica na teritoriji grada Kruševca, kao i unapređenje položaja žena u lokalnoj zajednici kroz ekonomsko osnaživanje žena.
Projekat će omogućiti da se kroz niz predavanja građanke bliže upoznaju sa nadležnostima, organizacijom, načinom funkconisanja i donošenjem odluka na niovu mesnih zajednica, kao i procedurom kandidovanja za članove organa mesnih zajednica i drugim vidovima uključivanja građana u proces donođenja odluka na nivou mesne samouprave.
U toku trajanja projekta biće realizovane radionice i obuke za pisanje bizinis plana i projekata, kao i radionice na temu osnivanja udruženja žena i njihove registracije i upoznavanje sa potencijalnim fondovima i organizacijama koje finansiraju projekte udruženja građana.
Projekat je namenjen svim punoletnim ženama starijim od 18 godina kako sa gradskog, tako i sa seoskog područja i ženama koje su zainteresovane da otpočnu sopstveni posao ili da se organizuju kao udruženje.
Partner na projektu je Agencija za regionalni razvoj Rasinskog okruga, a podršku realizaciji pruža Služba mesnih zajednica grada Kruševca.

Zainteresovani građani se o načinu realizacije i detaljima projekta mogu informisati na konferenciji koja se organizuje povodom početka realizacije projekta, a koju je zbog aktuelne epidemiološke situacije moguće pratiti putem video linka https://meet22.webex.com/meet/pr1810149747 08.marta 2021.godine sa početkom u 11,00 časova.

Sve informacije o projektu mogu dobiti i na telefon 037/414-736 ili puteme elektronske pošte unapredilokalnuzajednicu@arrro.rs

Projekat „Uključi se i unapredi lokalnu zajednicu“ realizuje se u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – SWISS PRO“ koji podržava Vlada Švajcarske u saradnji sa Vladom Srbije, a sprovodi kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u partnerstvu sa Stalnom konferenciojom gradova i opština.

 

swiss pro

Оставите одговор