Инфо портал Access2Markets за подршку малим и средњим предузећима у трговини

Европска унија покренула је инфо портал Access2Markets за подршку малим и средњим предузећима у трговини. Портал садржи све неопходне информације о трговинским споразумима ЕУ, царинским дажбинама, правилима о производима и царинским процедурама у ЕУ и у додатних преко 120 тржишта широм света.
Портал могу користити и мала и средња предузећа из Србије. Аццесс2Маркетс омогућава лак приступ релевантним информацијама. У само неколико кликова могу се пронаћи информације о царинским тарифама, порезима, правилима порекла, захтевима увоза и извоза, трговинским баријерама и царинским поступцима.

Access2Markets је намењен компанијама, пословним организацијама, трговинским коморама, телима која пружају услуге пословног саветовања попут Европске мреже предузетништва, организацијама за унапређење извоза и другим ентитетима који сарађују са и саветују компаније у потрази за приликама за извоз или онима које трагају за изворима робе изван ЕУ.

Портал садржи јединствени прозор за претраживање услова увоза и извоза појединачних производа, као и податке о трговинским споразумима и аранжманима. Информације о конкретним производима обухватају царинске процедуре, законодавство, контакте надлежних власти у свакој земљи и слично. Такође, платформа је доступна на 24 језика ЕУ.
Све информације на линку.

2020-11-04T12:33:14+00:0004/11/2020.|Новости|