You are currently viewing Позив за предају пријава за пројекте из Србије за 2019. годину у оквиру Еразмус+ КА2 Изградња капацитета у области младих

Позив за предају пријава за пројекте из Србије за 2019. годину у оквиру Еразмус+ КА2 Изградња капацитета у области младих

Извршна агенција Европске комисије (EACEA) је у оквиру Општег позива за 2019. годину објавила позив за предају пројеката у оквиру КА2 Изградња капацитета у области рада са младима – Сарадња програмским и партнерских земаља (ACPALA) за 2019. годину.

У оквиру Кључне активности 2 програма Еразмус+ и подакције Изградња капацитета у области младих од конкурсног рока за пројекте за 2019. годину, актери из Србије по први пут могу бити подносиоци пројеката у оквиру буџетске линије намењене програмским земљама (ACPALA). У оквиру посебне програмске и буџетске линије Омладински прозор за Западни Балкан, актери из Србије од 2019. године, не могу више бити подносиоци предлога пројеката, али зато и даље могу учествовати као партнери подносиоцима пројеката из региона Западног Балкана.

Пројекти КА2 Изградње капацитета су транснационални пројекти, базирани на партнерствима између различитих врста актера активних на пољу образовања и тренинга, рада са младима, као у другим секторима – у програмским и партнерским земљама. Актери из Србије су до сада били најуспешнији корисници средстава намењених овим пројектима на Балкану (више информација можете пронаћи овде).

У 2019. је дошло и до промене рока за предају пројеката Изградње капацитета у области младих. Рок за предају пројеката за 2019. годину је 24. јануара до 12 часова (подне).

Више детаља о правилима и могућностима учешћа можете пронаћи у Еразмус+ Програмском водичу за 2019. годину. Део који се односи на могућност директног подношења пројеката актера из Србије се налази у одељку КА2 Изградња капацитета у области младих.

Подсећамо да је регистрација PIC броја обавезна за све партнере на пројекту.