You are currently viewing Учешће Агенције за регионални развој на Сајму пољопривреде

Учешће Агенције за регионални развој на Сајму пољопривреде

img_20161001_100920У организацији Буџетског фонда за подстицање развоја пољопривреде и Службе  за пољопривреду Градске управе града Крушевца, у суботу 1. Октобра 2016. Године  је одржан 9. пољопривредни сајам – „Крушевац  2016“. Сајму је присуствовао и министар пољопривреде Бранислав Недимовић.

На сајму је учествовало више од  100 излагача из области домаће радиности, хортикултурног биља, воћно лозног садног материјала, меда, вина, произвођачи сточне хране, средстава за прихрану, заштиту биља, семенске робе, баштенске опреме, алата, пољопривредне механизације и опреме, осигуравајуће куће , пословне банке и други који пружају подршку развоју пољопривреде и сточарства. На сајму су  своје потенцијале представиле   општине, Брус, Трстеник, Рековац и Кнић. Током страјања сајма у циљу афирмације старих јела карактеристичних за наш крај, одржана је и изложба старих јела.

Додељене су награде за најбоље уређени штанд, награда за најбољи славски колач. У оквиру 9. Пољопривредног сајма одржана је и 16. Регионална сточарска изложба уписана у Међународни календар сточарских изложби, за коју је било пријављено 62 грла у говедарству, 140 у овчарству и 60 у козарству.

Награде најуспешнијима  излагачима у облсти сточарства је уручио министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић, градоначелник града Крушевца Драги Несторовић и помоћник градоначелника за пољопривреду, шумарство и водопривреду Марко Милојевић.

Агенција за регионални развој Расинског округа је дала свој допринос и учествовала је на сајму пољопривреде који је оцењен као веома успешан.

Учешће Агенције за регионални развој на Сајму пољопривреде