You are currently viewing Успешно спроведена презентација актуелног програма „Хелп“

Успешно спроведена презентација актуелног програма „Хелп“

Zamena-photo-News-Sida-15.07.2014.

Агенција за регионални развој Расинског округа у сарадњи са Службом за економски развој и инвестиције града Крушевца уз подршку немачке невладине организације „ХЕЛП“ је успешно организовала промотивну радионицу актуелног јавног позива који је намењен економском оснаживању социјално угрожених особа која желе да се баве сопственим послом. Радионица је реализована у петак 29.01.2016. године са почетком у 12 часова у сали Центра за стручно усавршавање, Балканска 63, пети спрату у Крушевцу. Заинтересованост за овај програм је била велика, те посећеност броји око 80 потенцијалних предузетника.

Програм“Хелп“ организације презентовали су Миленко Нешовић и Драгослав Спасојевић, представници организације ХЕЛП канцеларије из Краљева која на територији града Крушевца реализује овај програм.

Циљ радионице је да се потенцијални корисници грантова информишу о условима конкурса, начину попуњавања пријавног формулара, начину пријављивања као и могућностима да постану корисници грантова. Сви присутни су добити пријавне формуларе као и помоћ око попуњавања истих.

Циљна група су незапослена лица којима је потребно економско оснаживање да би могла да започну посао или унапреде свој посао уколико је реч о почетницима у послу.

Програм подржава угрожене групе становништва са акцентом на незапослене Роме, као и оне који желе да се баве пољопривредном делатношћу, који имају или намеравају да региструју своје пољопривредно газдинство. Програм не подржава услугу класичне трговине, делатност такси или другог превоза.

У плану је да се подржи најмање 20 корисника гранта у вредности од 1 500 еура до 3 600 еура.

Грантови се додељују у виду опреме, пољопривредне механизације, пластеника и сл.

Рок за подношење конкурсне документације је 8. фебруар 2016. године.

Сву потребну помоћ око конкурисања за овај програм пружа Агенција за регионални развој Расинског округа, Крушевац, Балканска 63/4, 037 418 520.