You are currently viewing Организована обука за припрему и имплементацију инфраструктурних пројеката

Организована обука за припрему и имплементацију инфраструктурних пројеката

У оквиру пројекта ‘Јачање капацитета АРРА и ЈЛС у делу управљања инфраструктурним пројектима’, Агенција за регионални развој Расинског округа у сарадњи са Националном агенцијом за регионални развој и Грађевинским факултетом Београд организовала је у среду, 30. септембра, једнодневну обуку за представнике јединица локалних самоуправа и јавних предузећа.

Обука је реализована у Центру за стручно усавршавање Крушевац, са циљем решавања конкретних проблема  у реализацији инфраструктурних пројеката. Предавачи и консултанти на обуци били су проф. др Ненад Иванишевић и Мр Марија Шијан-Митровић са Грађевинског факултета у Београду, као и проф. др Милан Тривунић са факултета Техничких наука Универзитета у Новом Саду. Испред града Крушевца, присутнима се обратила помоћник градоначелника града Крушевца за екологију, одрживи развој и енергетику, истакавши да су у Крушевцу неки пројекти већ у фази имплементације, као и да очекује реализацију нових пројеката у наредном периоду, уз добру сарадњу са гостима и Националном и регионалном агенцијом.

Дискутовано је о конкретним предлозима пројеката које су изнели представници локалних самоуправа и проблемима са којима се сусрећу у њиховој припреми, али и имплементацији, као и о потенцијалним изворима финансирања.