Први „МЕНТОРИНГ ФОРУМ“ у Србији

У понедељак 09.септембра 2019. године у Кристалној Сали хотела Хајат у Београду ,по први пут у Србији одржан је Менторинг форум.

Реч је о догађају који је на једном месту окупио кориснике менторинг услуге у нашој земљи у периоду од 2016. до 2018. године, као и представнике Јапанске агенције за међународну сарадњу, Министарства привреде Републике Србије, Развојне агенције Србије и Регионалних развојних агенција из Србије .
Учесницима Менторинг форума обратили су се: Катарина Обрадовић Јовановић, помоћник министра Министарства привреде Републике Србије; Радош Газдић, в.д. директора Развојне агенције Србије; Такаши Хибино, заменик сталног представника ЈИЦА Балкан канцеларије; Ана Жегарац, директор Сектора за међународну сарадњу Развојне агенције Србије и директор пројекта, као и Данијела Чабаркапа, извршна директорка Јапанске пословне алијансе у Србији.

Један од важних модула менторинг услуге је увођење Каизена у српска предузећа. Своја искуства у примени Каизена представила је Габриела Захан, представник компаније Јапан Тобацо Интернатионал, а о Каизену као корпоративној култури која може да се примени у свим сферама половања говорио је Масаши Јаманака, ЈИЦА консултант из Јапана.
У оквиру форума, одржана је и панел дискусија чији су учесници били представници компанија које су дугогодишњи корисници менторинг услуге: Сања Милосављевић – Производња тестенина Wаw Милош, Београд; Весна Његић – Пекара Кључ, Београд; Маја Илић – Милан Благојевић АД, Смедерево и Ален Вујић – Апплетоwн доо, Јабуковац.

Компанијама које су користиле менторинг услугу на овом догађају уручен је сертификат и посебна ознака као потврда коришћења услуге менторинга и унапређења пословања. Та ознака ће бити видно истакнута у предузећима и служиће као показатељ да је предузеће добило менторинг услугу и приступило развоју свог пословања.
Овом догађају, као представници Агенције за регионални развој Расинског округа, присуствовале су сертификовани ментори ЈИЦЕ Маја Марковић и Соња Јевремовић и гђа Лидија Матејић Јовановић директорица ”Трговине Матејић” доо из Крушевца, компаније која је користила услуге менторинг.

 

2019-09-19T07:45:04+00:0010/09/2019.|Новости|